- ՄուտքՀավանածներՀամեմատությունՎճարման միջոցներՄուտք գործել
Բարի գալուստ
Մուտք գործիր կամ գրանցվիր, որպեսզի օգտվես կայքի բոլոր առավելություններից
Գոլորշիով պատրաստման մասին մտածելիս առաջին միտքը որն ունենում ենք, առողջ սնունդն է։ Հաճախ սխալմամբ կարծում ենք, որ դա նշանակում է անհամ ուտեստ, ուստի չենք պատրաստում այդ եղանակով:
Այսպիսով, մենք կպատմենք, թե ինչպես կարելի է օգտվել գոլորշիով վառարանի հնարավորություններից՝ առանց ձեր խոհանոցը շոգեբաղնիքի վերածելու, ինչպես նաև՝ ինչպես ընտրել ճիշտ վառարան։
Գոլորշու միջոցով պատրաստման դեպքում գրեթե սահմանափակումներ չկան։ Այս մեթոդը հիանալի է ձկների, ծովամթերքի, ինչպես նաև կանաչիների և բանջարեղենի համար։ Որոշ մսատեսակներ էլ գոլորշու շնորհիվ ավելի հյութեղ են ստացվում։
Գոլորշիով պատրաստման եղանակը շարունակական տարածում է ստանում ամբողջ աշխարհում:
Ամենատարածված մեթոդը ալյումինե զամբյուղի կամ նմանատիպ տարայի օգտագործումն է։ Այն տեղադրվում է եռացող ջրով կաթսայի մեջ, իսկ վերևում դրվում են մթերքները, որոնք, ցանկալի է, ծածկել կափարիչով։ Կան նաև սիլիկոնե, պլաստիկ սարքեր՝ միկրոալիքային վառարանի համար, ինչպես նաև հատուկ կերամիկական ամաններ, որոնք հաճախ օգտագործվում են, օրինակ, տամալե պատրաստելու համար։
Սա սնունդ պատրաստելու ամենահեշտ և հարմարավետ միջոցներից մեկն է մի քանի պատճառներով.
Եվ, հարկե, գոլորշիով պատրաստումը ուժեղացնում է սննդի համը, պահպանում է դրա օգտակար նյութերն ու հակաօքսիդանտները, բարենպաստ է ստամոքսի համար և թույլ է տալիս պատրաստել առողջ ու ցածր կալորիականությամբ ուտեստներ։
Ձեր խոհանոցային սովորություններից կախված՝ անհրաժեշտ է ընտրել այնպիսի վառարան, որը լավագույնս համապատասխանում է ձեզ։ Օրինակ, եթե դուք հազվադեպ եք պատրաստում, բայց ցանկանում եք արագ ու առողջարար ուտեստներ պատրաստել, ապա ընտրեք The SteamBox / Multicook հատուկ տապակների հավաքածուն՝ նախատեսված վառարանի համար։
Եթե դուք հաճախ եք պատրաստում գոլորշիով, ապա հարկավոր է ձեռք բերել ավելի պրոֆեսիոնալ վառարան, որը կօգնի առավելագույնս արդյունավետ օգտագործել այս պատրաստման մեթոդը։
Կան նաև գոլորշիով պատրաստման հատուկ տապակներ, որոնք կարող եք օգտագործել ցանկացած վառարանում։ Դրանք կարող են լինել մեկ կամ երկտեղանի, ինչը թույլ է տալիս միաժամանակ պատրաստել, օրինակ, ձուկ և բանջարեղենային խավարտ։
Եթե դուք հաճախ չեք պատրաստում գոլորշիով, բայց ցանկանում եք փորձել այս եղանակը, սա հիանալի տարբերակ է։ Կարող եք ընտրել նաև ապակե տապակներ, որոնք էկոլոգիապես ավելի մաքուր են։
🔸 Սովորական տաքացում + գոլորշու մատակարարում
Այս համակցությունը թույլ է տալիս ստանալ փխրուն կեղև և հյութեղություն՝ ինչպես մսի ու ձկան, այնպես էլ հացի ու խմորեղենի համար։ Այն կանխում է ուտեստների չորանալը և ապահովում հիանալի պատրաստում։ Teka CombiSteam տեխնոլոգիայի շնորհիվ դուք կարող եք պատրաստել ուտեստներ, որոնք նախկինում անհասանելի էին ձեզ համար, իսկ Steam&Crisp ֆունկցիան ձեր լազանյան կդարձնի առավել համեղ՝ կատարյալ ոսկեգույն կեղևով։
🔸 100% գոլորշի
Teka SteamGourmet վառարանների «100% գոլորշի» ռեժիմը թույլ է տալիս պրոֆեսիոնալ մակարդակով պատրաստել տարբեր ուտեստներ։
🔸 Կրկնակի տաքացում
Գոլորշիով տաքացումը սնունդը պահպանում է ավելի լավ վիճակում՝ պահպանելով վերջինիս թարմ համն ու կառուցվածքը։ Սա հատկապես օգտակար է այն պահերին, երբ տուն եք գալիս հոգնած, բայց ցանկանում եք ուտել որակյալ և համեղ ուտեստ։
👉 Եզրակացություն․ Եթե ցանկանում եք առողջ, համեղ և պրոֆեսիոնալ մակարդակով պատրաստել ուտեստներ, ապա գոլորշիով վառարան ընտրելը կլինի լավագույն որոշումը ձեր խոհանոցի համար։